Golfbox

facebook

Golf er sundt

Vidste du at golf er sundt

Det blev dokumenteret i en større undersøgelse, som påviste, at golfspillere i gennemsnit lever 5 år længere end gennemsnitsdanskeren. Der kan selvfølgelig stilles spørgsmål ved, om det lige præcist er golfspillet, der resulterer i et længere liv, men det kan vel ikke overraske, at golfspillet har en positiv indvirkning på helbredet, når man typisk går 8 til 10 kilometer på en golfrunde.

Golf Er Sundt2


Golfspillet giver en enestående mulighed for selv at tilrettelægge, hvornår man ønsker at dyrke sin sport – der kan bare bestilles en tid på banen, når benene, humøret og selvfølgelig også vejret inspirerer til en tur rundt i naturen.

Golf er fællesskab, og der er mere end 150.000 golfspillere i Danmark, og kredsen af golfspillere er sammensat på tværs af alle sociale lag og aldersgrupper. Golfspillets helt særlige handicapsystem betyder, at man uafhængigt af alder, køn og erfaring med spillet kan nyde spillets mange finesser (klik eventuelt på linket ”Golf på tværs af generationer”).

Og så skal det nævnes, at stort set alle golfrunder afsluttes med en kop kaffe eller en enkelt øl i klubhuset – og ja på trods af øllen er golfspillet alligevel sundt.

Det er let at komme i gang, og i Odder Golfklub har vi Østjyllands måske hyggeligste klub, hvor vi gør en dyd ud af at tage i mod nye medlemmer – vi har et velfungerende ”begynderkoncept”, hvor alle nye medlemmer deltager i et træningsforløb og samtidig lærer om golfspillets regler. Denne indslusning er vigtig, så man så hurtigt som muligt lærer andre medlemmer at kende. Nye relationer og venskaber blomstrer, og der skabes hurtigt nye kontakter sådan, at man altid kan finde nogle, som gerne vil med på en runde golf (klik eventuelt på linket ”Golf skaber sociale relationer”).

Og så er golf faktisk en billig sport - Det koster kun 20 kr. om dagen at spille golf – der er godt nok i beregningen den urimelige forudsætning, at du spiller hver dag 365 dage om året, men muligheden er der, da banen aldrig er lukket – du bestemmer selv prisen, og så er begyndermedlemsskabet så billigt, at dagsprisen er nede under kr. 10,-.


oprettet af Henriette Wagtmann d. 12 mar 2019